samenwerken

Voor organisaties

Met meer dan 15 jaar ervaring binnen de zorg en het bedrijfsleven hebben we veel kennis over mentale en fysieke gezondheid, samenwerken in dynamische teams en leiderschap. We verzorgen met regelmaat interactieve workshops, discipline overstijgend onderwijs (DOO’s) en presentaties voor zorgorganisaties, vakgroepen en arts-assistenten verenigingen. We worden ook frequent voor congressen, intervisies en groepscoaching uitgenodigd. Daarnaast hebben wij ervaring met het organiseren van nascholingsreizen of een cursus. Dit doen wij graag!

We gaan in een hoog tempo aan de slag met de deelnemers, we staan stil bij hun persoonlijke ontwikkeling en de interactie met patiënten en collega’s. We delen onze kennis over mindset, veerkracht en persoonlijke leiderschap, aan de hand van relevante voorbeelden uit de praktijk. 

voor organisaties arts in balans
voor organisaties arts in balans

Onder andere samengewerkt met

Een greep uit de mogelijkheden

EENMALIGE WORKSHOP

Duurzaam in Balans

Eenmalige workshop

Geaccrediteerde workshop

De combinatie van het leveren van goede patiëntenzorg en je staande houden in een complexe, dynamische ziekenhuisomgeving is veeleisend. Zeker als je daarnaast ook nog een fijne partner, ouder, vriend of vriendin wilt zijn en af en toe tijd voor jezelf wilt hebben. Arts in Balans richt zich specifiek op artsen bij wie ‘eigenlijk al veel goed gaat’, maar die tegelijkertijd weten dat er meer in zit. We zien dat artsen trots zijn op hun vak en niet willen klagen. Als arts ben je continu oplossingsgericht bezig. Best lastig om vanuit die actiemodus stil te staan bij jouw eigen persoonlijke groei en mentale gezondheid. Toch weet je dat dit nodig is om energiek en met plezier je vak uit te (blijven) oefenen.

Maar, hoe blijf je jezelf en voldoe je aan de verwachtingen? En hoe zou het voor je zijn als je in (onverwachte) situaties, zelfverzekerd en snel de juiste keuzes kunt maken en op je eigen beoordeling kan vertrouwen? Dat je voelt dat je controle hebt over je eigen leven, binnen en buiten het ziekenhuis? Wat meer in het ‘nu’ leeft in plaats van dat je continu bezig bent met scenario’s en mijlpalen in de toekomst? Deze vragen en veel meer komen aan bod tijdens deze workshop. We gaan aan de slag met jouw mindset waarin we de mentale, fysieke en sociaal/ emotionele aspecten meenemen. Zodat jij voorbereid bent als kundige, zelfbewuste en stressbestendige specialist van de toekomst!

Optimale samenwerking

Generatieverschillen

60-120 minuten

Wederzijds begrip

In het voortdurend veranderende zorglandschap dat wordt gekenmerkt door dynamiek en complexiteit, is teamwerk van onschatbare waarde. Hier komen diverse generaties samen binnen uitgebreide teams. Het vermogen om efficiënt samen te werken met wederzijds begrip ondanks de verschillen tussen generaties is daarom van cruciaal belang. De druk om te presteren binnen onze strakke tijdschema’s blijft aanwezig, terwijl de tijd en aandacht voor jouw patiënten op één staan. Hoe ga je op een effectieve wijze om met deze uitdagingen met aandacht voor communicatie, stressmanagement en de interactie tussen verschillende generaties?

Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de overeenkomsten en verschillen tussen de generaties, die allemaal hard werken om de best mogelijke patiëntenzorg te leveren. Met elkaar gaan we in gesprek over wat ons drijft, wat ons verbindt en hoe je met elkaar een ‘high performance team’ vormt. Je krijgt praktische handvatten aangereikt zodat je plezier en energie je werk doet. Zodat je (weer) voelt waarom je ook alweer zo graag dokter wilde worden, je topprestaties levert voor de patiënt EN dat je daarnaast ook nog tijd, aandacht en energie hebt voor vrienden, familie en hobby’s.  

Inspirerende sessie

Interactieve presentatie

45-60 minuten

Druk, druk, druk?

Als zorgprofessional ben je continu oplossingsgericht bezig. Best lastig om vanuit die actiemodus stil te staan bij jouw persoonlijke groei, de onderlinge samenwerking en mentale gezondheid. En dat is precies wat we kunnen gaan doen tijdens deze doelgerichte workshop.

Werk-privé balans gaat enerzijds over het managen van je energie, anderzijds over het managen van je tijd; prioriteiten stellen, grenzen aangeven, autonoom blijven en daarnaast aan de verwachtingen voldoen, van patiënten, collega’s of je opleider.

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met jouw mindset waarin we de mentale, fysieke en sociaal/emotionele aspecten meenemen. Je leert hoe jij voor jezelf stress herkent en voorkomt. Zodat je voorbereid bent als kundige, zelfbewuste en stressbestendige zorgprofessional van de toekomst en anderen inspireert ook goed voor zichzelf te zorgen. Met meer balans, betere prestaties en een goede samenwerking als resultaat.

Nascholingsreis organiseren?

Wij bieden op maat gemaakte nascholingsreizen voor organisaties en vakgroepen. Samen zorgen we voor een goed georganiseerde reis met mooie accommodaties. Een een onvergetelijke ervaring voor jou en je collega’s! We denken mee over uitdagende én ontspannende activiteiten, inhoudelijke sessies, meerdaagse cursus, coaching en geaccrediteerde Arts in Balans workshops. 

Wil je meer informatie over de mogelijkheiden? Plan een digitale koffie in via de onderstaande knop!

Vorige slide
Volgende slide

Deelnemers aan het Basisartsencongres gaven gemiddeld een 9,3 voor de inhoud en een 10 voor Maarten en Milou als sprekers; Deelnemers aan het DJS Congres gaven gemiddeld een 9,0 voor de inhoud en ook een 9,0 voor Maarten en Milou als sprekers.

voor organisaties arts in balans
voor organisaties arts in balans

Samenwerking met uw organisatie?

We bieden ook maatwerk aan. De aanleiding is vaak vergelijkbaar; meer verbinding en (zelf-)vertrouwen, wat de samenwerking, het werkplezier en de patiëntenzorg ten goede komt. Dit kan in de vorm van een eenmalige sessie, een aantal sessies (cursus) of een geheel traject. 

In verscheidene ziekenhuizen verzorgen wij duurzame begeleiding van artsen en teams. We ontwikkelen Persoonlijk Leiderschap Programma’s en faciliteren teamsessies en trajecten met als doel om de samenwerking te optimaliseren. Ook kunnen wij helpen bij het veranderen van de cultuur. 

Er is veel mogelijk, we denken graag met jullie mee over een programma dat goed aansluit bij de doelgroep. Ons doel is dat de deelnemers geïnspireerd raken en met een persoonlijk actieplan de (digitale) deur uit lopen.

Neem gerust contact met ons op of ga in gesprek in Milou over de wensen en mogelijkheden.

Wat anderen zeggen

“Milou is een fantastische coach en zorgt ervoor dat je even kan stilstaan om te reflecteren, juist in een periode waarin je veel druk(te) ervaart. Maarten vult haar goed aan met kennis uit de praktijk. Kortom, echt een aanrader!”

Arts Assistenten Vereniging
Erasmus MC

“Leuke interactieve workshop waarbij je even ‘gedwongen’ (in positieve zin) wordt om over jezelf en je doelen na te denken zonder dat het zweverig is.”

Rosa,
Bestuurslid AAV Albert Schweitzer Ziekenhuis

“Arts en Balans geeft artsen unieke handvatten om een betere werk privé balans te creëren in drukke tijden. Wil je praktische tips en je zelf beter leren kennen door hands On oefeningen, dan moet je bij Maarten en Milou zijn.”

Anne Koppelaar
Voorzitter De Jonge Specialist
AIOS Cardiologie

“Maarten en Milou creëerden een open sfeer tijdens de bijeenkomst en brachten een goede energie mee de bijeenkomst in.”

Raisa van Winden
Coördinator Medische Opleidingen Reinier de Graaf ziekenhuis

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op of doe een digitale koffie met Milou!  

Ook bij twijfels of meer vragen kan je contact met ons opnemen. 

Scroll naar boven