samenwerken

Voor organisaties

Met meer dan 15 jaar ervaring binnen de zorg en het bedrijfsleven, hebben we veel kennis over mentale en fysieke gezondheid; samenwerken in dynamische teams en leiderschap. We verzorgen vaak interactieve workshops, discipline overstijgend onderwijs (DOO’s) en presentaties voor zorgorganisaties, vakgroepen en arts-assistenten verenigingen. We worden ook veel gevraagd voor congressen, intervisies en groepscoaching. Dit doen wij graag!

We gaan in een hoog tempo aan de slag met de deelnemers, we staan stil bij hun eigen persoonlijke ontwikkeling en de interactie met patiënten en collega’s. We delen onze kennis over mindset, veerkracht en persoonlijke leiderschap, aan de hand van relevante voorbeelden uit de praktijk. We kunnen faciliteren dat de deelnemers elkaar onderling coachen.

voor organisaties arts in balans
voor organisaties arts in balans

Waarmee kunnen wij je helpen?

Neem contact met ons op zodra je een energieke, doelgerichte sessie of dag wilt organiseren over een van de volgende thema’s:

Ons doel is dat de deelnemers geïnspireerd en met een persoonlijk actie plan de (digitale) deur uit lopen.

Onder andere samengewerkt met

Een greep uit de mogelijkheden

Inspirerende sessie

Interactieve presentatie

45-60 minuten

Druk, druk, druk?

Als zorgprofessional ben je continu oplossingsgericht bezig. Best lastig om vanuit die actiemodus stil te staan bij jouw eigen persoonlijke groei, de onderlinge samenwerking en mentale gezondheid. En dat is precies wat we kunnen gaan doen tijdens deze doelgerichte workshop.

Werk-privé balans gaat enerzijds over het managen van je energie, anderzijds over het managen van je tijd; prioriteiten stellen, grenzen aangeven, autonoom blijven en daarnaast aan de verwachtingen voldoen, van patiënten, collega’s of je opleider.

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met jouw mindset waarin we de mentale, fysieke en sociaal/emotionele aspecten meenemen. Je leert hoe jij voor jezelf stress herkent en voorkomt. Zodat je voorbereid bent als kundige, zelfbewuste en stressbestendige zorgprofessional van de toekomst en anderen inspireert ook goed voor zichzelf te zorgen. Met meer balans, betere prestaties en een goede samenwerking als resultaat.

Geaccrediteerde workshop

Duurzaam in Balans

Eenmalige workshop

Geaccrediteerde workshop

De combinatie van het leveren van goede patiëntenzorg en je staande houden in een complexe, dynamische ziekenhuisomgeving, is veeleisend. Zeker als je daarnaast ook nog een fijne partner, ouder, vriend of vriendin wilt zijn en af en toe tijd voor jezelf wilt hebben. Arts in Balans richt zich specifiek op artsen bij wie ‘eigenlijk al veel goed gaat’, maar die tegelijkertijd weten dat er meer in zit. We zien dat artsen trots zijn op hun vak en niet willen klagen. Als arts ben je continu oplossingsgericht bezig. Best lastig om vanuit die actiemodus stil te staan bij jouw eigen persoonlijke groei en mentale gezondheid. Toch weet je dat dit nodig is om energiek en met plezier je vak uit te (blijven) oefenen.

Maar, hoe blijf je jezelf en voldoe je aan de verwachtingen? En hoe zou het voor je zijn als je in (onverwachte) situaties, zelfverzekerd en snel de juiste keuzes kunt maken en op je eigen beoordeling kan vertrouwen? Dat je voelt dat je controle hebt over je eigen leven, binnen en buiten het ziekenhuis? Wat meer in het “nu” leeft in plaats van dat je continu bezig bent met scenario’s en mijlpalen in de toekomst? Deze vragen en veel meer komen aan bod tijdens deze workshop We gaan aan de slag met jouw mindset waarin we de mentale, fysieke en sociaal/ emotionele aspecten meenemen. Zodat jij voorbereid bent als kundige, zelfbewuste en stressbestendige specialist van de toekomst!

Deelnemers aan het Basisartsencongres gaven gemiddeld een 9,3 voor de inhoud en een 10 voor jullie als sprekers; Deelnemers aan het DJS Congres gaven gemiddeld een 9,0 voor de inhoud en ook een 9,0 voor jullie als sprekers.

voor organisaties arts in balans
voor organisaties arts in balans

Samenwerking met uw organisatie?

We bieden ook maatwerk aan. Denk aan heidagen, onderwijsdagen, DOO’s. De aanleiding is vaak vergelijkbaar; meer verbinding en (zelf-)vertrouwen, wat de samenwerking, het werkplezier en de patiëntenzorg ten goede komt.
 
Dit kan in de vorm van een eenmalige sessie, een aantal sessies of een traject. 
 

In verscheidene ziekenhuizen verzorgen wij duurzame begeleiding van artsen en teams. We ontwikkelen Persoonlijk Leiderschapsprogramma’s of faciliteren teamsessies- en trajecten met als doel om de samenwerking optimaliseren. Ook kunnen wij helpen bij het veranderen van een cultuur. Neem gerust contact op, dan delen wij onze inzichten en expertise graag

Liever een op maat gemaakte teamsessie/programma?

Plan een digitaal koffiemomentje in om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken

Er is veel mogelijk, we denken graag met jullie mee over een programma dat goed aansluit bij de doelgroep. Ons doel is dat de deelnemers geïnspireerd en met een persoonlijk actie plan de (digitale) deur uit lopen.

Wat anderen zeggen

“Milou is een fantastische coach en zorgt ervoor dat je even kan stilstaan om te reflecteren, juist in een periode waarin je veel druk(te) ervaart. Maarten vult haar goed aan met kennis uit de praktijk. Kortom, echt een aanrader!”

Vorige week heeft Arts in Balans voor de Arts Assistenten Vereniging vanuit het Erasmus MC een (digitale) workshop over persoonlijk leiderschap gegeven. Vanuit jonge artsen is hier veel behoefte aan, dat bleek wel aan het feit dat er meer dan 75 aanmeldingen waren! Milou en Maarten hebben ons op een interactieve manier meegenomen in hun 3 stappenplan, van denken naar doen! Zo werd tijd gemaakt voor zelfreflectie; welke arts ben ik en wil ik zijn? Hoe krijg ik mijn batterijtjes opgeladen? En hoe zorg ik ervoor dat ik de mindset krijg van een specialist?

Milou is een fantastische coach en zorgt ervoor dat je even kan stilstaan om te reflecteren, juist in een periode waarin je veel druk(te) ervaart. Maarten vult haar goed aan met kennis uit de praktijk. Kortom, echt een aanrader!

Arts Assistenten Vereniging
Erasmus MC

“Leuke interactieve workshop waarbij je even ‘gedwongen’ (in positieve zin) wordt om over jezelf en je doelen na te denken zonder dat het zweverig is.”

Leuke interactieve workshop waarbij je even ‘gedwongen’ (in positieve zin) wordt om over jezelf en je doelen na te denken zonder dat het zweverig is. Leuk om tijdens de workshop ook ervaringen met elkaar te delen zo kom je erachter dat mensen vaak tegen dezelfde obstakels aanlopen en dezelfde onzekerheden ervaren. Het is waardevol om te horen hoe een ander daar mee omgaat.

Rosa,
Bestuurslid AAV Albert Schweitzer Ziekenhuis

“Arts en Balans geeft artsen unieke handvatten om een betere werk privé balans te creëren in drukke tijden. Wil je praktische tips en je zelf beter leren kennen door hands On oefeningen, dan moet je bij Maarten en Milou zijn.”

Arts en Balans geeft artsen unieke handvatten om een betere werk privé balans te creëren in drukke tijden. Uit onze enquête blijkt dat 1 op de 4 jonge artsen last heeft van burn out klachten, 25% heeft wel eens getwijfeld of het artsenvak wel iets voor hem of haar is. En dat terwijl de bevlogenheid en passie voor het vak onverminderd hoog is. Tijd voor actie dus. Wil je praktische tips en je zelf beter leren kennen door hands On oefeningen, dan moet je bij Maarten en Milou zijn. Zij helpen je om balans te krijgen, kies de golven niet alleen tijdens surfen!

Anne Koppelaar
Voorzitter De Jonge Specialist
AIOS Cardiologie

“Maarten en Milou creëerden een open sfeer tijdens de bijeenkomst en brachten een goede energie mee de bijeenkomst in.”

De praktische opdrachten leverden goede gesprekken op tussen arts-assistenten en medisch specialisten en veel herkenbaarheid. We kregen van deelnemers terug dat het hen prikkelden om na te denken over keuzes in het werk en in hun werk-privé balans. De voorbereidingen verliepen soepel waarbij Maarten en Milou ervoor open stonden om ook een van onze AIOS een rol te geven in het programma. We hebben dus ruimte ervaren om het programma toe te splitsen op onze wensen en context.

Raisa van Winden
– Reinier de Graaf ziekenhuis

We zoeken samen de verdieping op, maar gaan ook vooral ‘Gewoon, doen!’

voor organisaties arts in balans
voor organisaties arts in balans

Aanmelden of meer informatie?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

Scroll naar boven