Reviews

coaching

Milou is een heel prettige coach, die de medische wereld van binnen en van buiten kent. 

Milou is een heel prettige coach, die de medische wereld van binnen en van buiten kent. 

Ze heeft me met scherpe vragen en observaties aan het denken gezet: Wat vind ik echt belangrijk in mijn leven en in mijn werk? Hoe krijg ik weer controle over de eindeloze to-do-lijst en alle taken die ‘moeten’? Hoe leer ik hierin bewust keuzes maken? Ze doet dit op een rustige manier, zonder oordeel en met praktische tips en voorbeelden. Het heeft ertoe geleid dat ik mezelf heb leren kennen, minder geneigd ben me steeds weer aan te passen aan (veronderstelde!) verwachtingen van anderen en me hierdoor sterker voel.

Rimke Oostvogels

– Internist-Hematoloog

workshops

Maarten en Milou creëerden een open sfeer tijdens de bijeenkomst en brachten een goede energie mee de bijeenkomst in.

De praktische opdrachten leverden goede gesprekken op tussen arts-assistenten en medisch specialisten en veel herkenbaarheid. We kregen van deelnemers terug dat het hen prikkelden om na te denken over keuzes in het werk en in hun werk-privé balans. De voorbereidingen verliepen soepel waarbij Maarten en Milou ervoor open stonden om ook een van onze AIOS een rol te geven in het programma. We hebben dus ruimte ervaren om het programma toe te splitsen op onze wensen en context.

Raisa van Winden

– Coördinator medische opleidingen Reinier de Graaf ziekenhuis

coaching

Milou is erg doortastend, waardoor ik tijdens elke sessie weer nieuwe inzichten krijg. Vanwege de praktische aanpak kan ik direct met de tips aan de slag op de werkvloer.

Al sinds het begin van mijn opleiding word ik gecoacht door Milou. Zij heeft me enorm geholpen met het bewust worden van mijn sterke kanten en valkuilen. Milou is erg doortastend, waardoor ik tijdens elke sessie weer nieuwe inzichten krijg. Vanwege de praktische aanpak kan ik direct met de tips aan de slag op de werkvloer. Ik voelde me tijdens het eerste gesprek meteen op mijn gemak bij Milou en haar enthousiasme werkt aanstekelijk, want al snel merkte ik dat er zelfs plezier aan beleef om op deze manier aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken. Tijdens het coachingstraject ben ik enorm gegroeid als persoon en als dokter. Ik raad het al mijn collega’s aan!

Edith Haenen

– AIOS Klinische Geriatrie

coaching

Als beginnend arts vind ik het belangrijk om een goede basis te creëren voor de rest van mijn loopbaan. Dankzij de coaching van Milou heb ik mijzelf nog beter leren kennen; zowel mijn sterke punten als mijn valkuilen.

Ik ben mij bewuster van bepaalde gedachte patronen achter mijn acties. Daarbij stelt Milou prikkelende vragen, waardoor je inzichten krijgt die ik alleen nooit had ontdekt. Daarnaast neem je je tijd verdeling en prioriteiten onder de loep. Verder krijg je praktische tips en tools voor meer zelfvertrouwen, meer balans en betere relaties. De coaching heeft mij dus niet alleen geholpen in mijn werk, maar ook op vlak van persoonlijke ontwikkeling, relaties en alles daaromheen.

Annouk Bruggeman

– ANIOS Inwendige Geneeskunde

coaching

Milou stelde mij vragen waarvan ik wist dat ik er over na zou moeten denken maar waarvoor ik nooit echt de tijd heb genomen.

Vandaag mocht ik met Milou aan de slag in een coachsessie waar we het over mijn doelen hadden op de korte termijn maar ook over mijn kernwaarden; wat is nu belangrijk in het leven en leef je naar je prioriteiten. Milou stelde mij vragen waarvan ik wist dat ik er over na zou moeten denken maar waarvoor ik nooit echt de tijd heb genomen. Na een uur had heb ik samen met Milou een aantal haalbare plannen/stappen bedacht om mijn doelen op langere termijn te kunnen bereiken en ook een aantal huiswerkopdrachten om verder te kijken waar ik voor sta en wat er bij die kernwaarde past.

Lucy van Werkhoven

– AIOS radiotherapeut – oncoloog

coaching

Onlangs bij een sollicitatiegesprek hingen de interviewers aan mijn lippen over mijn ervaringen. Ik voelde me 100% in control en was volledig autonoom en authentiek.

Nadat ik onverwacht mijn opleidingsplek verloor zat ik in zak en as. Boos, was ik, op de (medische) wereld. Verdrietig en teleurgesteld. Ik had alle plezier in mijn werk en het vertrouwen in mijn eigen kunnen verloren. Maarten en Milou hebben mij in de 1-op-1 sessies en het middels Persoonlijk Leiderschapstraject op een enorme behulpzame en begripvolle manier door deze tegenslag heen gecoacht. Waar ik dacht dat ik mezelf kende, kwam ik erachter wat werkelijk mijn kernwaarden, talenten en valkuilen zijn. Elke dag heb ik baat bij wat ik over mezelf heb geleerd.

Onlangs bij een sollicitatiegesprek hingen de interviewers aan mijn lippen over mijn ervaringen. Ik voelde me 100% in control en was volledig autonoom en authentiek. Mijn interviewers geloofden mij, want wat ik vertelde was écht. Niets naar de mond praten of gissen naar een gewenst antwoord. Ik bruis opnieuw van energie en ik kies zonder schuldgevoel waaraan ik die kostbare energie besteed. Ik ben weer trots om mezelf te zijn en ik ben ervan overtuigd dat coaching bij ArtsInBalans voor iedere (jonge) dokter van onschatbare waarde is.

En die nieuwe opleidingsplek? IN THE POCKET!

Nikki Treskes

– AIOS anesthesiologie

workshops

Leuke interactieve workshop waarbij je even ‘gedwongen’ (in positieve zin) wordt om over jezelf en je doelen na te denken zonder dat het zweverig is.

Leuke interactieve workshop waarbij je even ‘gedwongen’ (in positieve zin) wordt om over jezelf en je doelen na te denken zonder dat het zweverig is. Leuk om tijdens de workshop ook ervaringen met elkaar te delen zo kom je erachter dat mensen vaak tegen dezelfde obstakels aanlopen en dezelfde onzekerheden ervaren. Het is waardevol om te horen hoe een ander daar mee omgaat.

Rosa

– Bestuurslid AAV Albert Schweitzer Ziekenhuis

coaching

Milou stelt onwijs goede vragen, die me telkens weer een laagje dieper brachten! Ze maakt de vertaalslag naar praktische stappen, waardoor je er ook echt wat mee kan.

Milou is een fantastische coach. Je voelt direct dat alles welkom is bij haar. Ze is scherp, met haar volle aandacht aanwezig en ze gooit er af en toe een knipoog in, waardoor gesprekken ook luchtig blijven. Milou stelt onwijs goede vragen, die me telkens weer een laagje dieper brachten! Ze maakt de vertaalslag naar praktische stappen, waardoor je er ook echt wat mee kan.

Janneke van Oorsouw

– Ondernemerscoach 

coaching

Ik hoef mezelf niet te veranderen, slechts meer in balans te krijgen, wees authentiek want ‘actions speak louder than words’.

Wat had ik graag nu willen werken als arts. Ik keek er echt heel erg naar uit om mijzelf verder te ontwikkelen op medisch vlak. En hoewel ik op dit moment nog niet kan werken betekent dat niet dat ik mijzelf niet kan ontwikkelen. Topsport heeft mij veel gebracht; structuur, doorzettingsvermogen en een mentaliteit van hard werken. Mooie eigenschappen maar in het medisch vak soms ook een valkuil. Ik heb meer dan eens te hard gewerkt en uiteindelijk was dat natuurlijk niet goed en ook mijn belangrijkste feedback na mijn eerste baan. Grenzen kennen en leren/durven aangeven, daar had ik nog wel wat te leren. Des te meer ook door mijn topsport achtergrond. Zeker ook nu ik ziek ben en juist om te herstellen wat beter naar mijn lijf moet luisteren dan ik gewend ben, we kunnen de golven niet tegenhouden maar er wel overheen leren surfen. Via Instagram kwam ik terecht bij Arts in Balans. Ik heb een onwijs leuke maar vooral ook super praktische, totaal niet zweverige coachsessie met Milou gehad. Ik hoef mezelf niet te veranderen, slechts meer in balans te krijgen, wees authentiek want ‘actions speak louder than words’. Ook gaan we nog een podcast opnemen, zeker voor de artsen (in spe) check de insta van Arts in Balans maar eens, ook voor sollicitatietraining (voor de opleiding).

Annika van der Meer

– ANIOS Kindergeneeskunde en paralympian 

coaching

Maarten & Milou kwamen meteen met een traject op maat. Met het behaalde resultaat want ik heb mijn vaste droomplek behaald.

Maarten & Milou kwamen meteen met een traject op maat.

Eerst ging ik met Milou aan de slag in de 1 op 1 sessies. Ik had al wel eerder sollicitatie trainingen gehad maar dat was meer gericht op de vragen die je zou krijgen en evt gewenste antwoorden daarop. Maar Milou ging op een prettige manier dieper in op mij als persoon, wie ik ben maar ook wil uitdragen. Ik kreeg meer inzichten in mijn kwaliteiten, kernwaarden maar ook valkuilen. Hetgeen mij veel heeft gebracht, met name ook direct op de werkvloer. 

Maarten stoomde mij net voor het gesprek klaar met een oefengesprek met goede maar ook verrassende vragen. 

Het doel was om met meer vertrouwen en volledig autonoom en authentiek het sollicitatiegesprek in te gaan en dat is 100% gelukt. 

Met het behaalde resultaat want ik heb mijn vaste droomplek behaald.

Fenne Aarts

– Anesthesioloog

coaching

Tijdens het coachingstraject werd op een prettige en veilige manier stilgestaan bij mijn sterke kanten en valkuilen, persoonlijkheid en dromen.

Tijdens het coachingstraject werd op een prettige en veilige manier stilgestaan bij mijn sterke kanten en valkuilen, persoonlijkheid en dromen. Door scherpe vragen en gedachte-oefeningen helpt Milou je structuur aan te brengen in je eigen denken en helpt oude patronen te doorbreken. Op een hele nuchtere en pragmatische manier kun je in relatief korte tijd enorme sprongen maken in je persoonlijke ontwikkeling. Het heeft me tot nu toe veel rust, vertrouwen en weer plezier in m’n werk opgeleverd. Ik zou het alle artsen aanraden.

Wendy van der Wekken

– Internist-infectioloog

coaching

De gesprekken met Milou gaven mij mooie persoonlijke inzichten en het vertrouwen om woorden te geven aan mijn kwaliteiten. Maarten stoomde mij klaar voor het gesprek waardoor ik er met vertrouwen in ging!

Bij Milou en Maarten van Arts in Balans werd binnen een mum van tijd een coach traject op maat voor mij gemaakt! De gesprekken met Milou gaven mij mooie persoonlijke inzichten en het vertrouwen om woorden te geven aan mijn kwaliteiten. Maarten stoomde mij klaar voor het gesprek waardoor ik er met vertrouwen in ging!

En heel belangrijk, allemaal op een relaxte manier en lekker “to the point”.

Het resultaat was er ook naar; ik heb de staf plek van mijn dromen

Geeske Ernst

– Anesthesioloog 

workshops

Milou is een fantastische coach en zorgt ervoor dat je even kan stilstaan om te reflecteren, juist in een periode waarin je veel druk(te) ervaart. Maarten vult haar goed aan met kennis uit de praktijk. Kortom, echt een aanrader!

Vorige week heeft Arts in Balans voor de Arts Assistenten Vereniging vanuit het Erasmus MC een (digitale) workshop over persoonlijk leiderschap gegeven. Vanuit jonge artsen is hier veel behoefte aan, dat bleek wel aan het feit dat er meer dan 75 aanmeldingen waren! Milou en Maarten hebben ons op een interactieve manier meegenomen in hun 3 stappenplan, van denken naar doen! Zo werd tijd gemaakt voor zelfreflectie; welke arts ben ik en wil ik zijn? Hoe krijg ik mijn batterijtjes opgeladen? En hoe zorg ik ervoor dat ik de mindset krijg van een specialist? Milou is een fantastische coach en zorgt ervoor dat je even kan stilstaan om te reflecteren, juist in een periode waarin je veel druk(te) ervaart. Maarten vult haar goed aan met kennis uit de praktijk. Kortom, echt een aanrader!

Voorzitter

– Arts-assistenten vereniging Erasmus MC

coaching

Milou heeft me geholpen om nog beter te weten wie ik ben, wat ik wil en hoe ik dit goed kan presenteren.

Ik heb coaching gehad van Milou. Milou heeft me geholpen om nog beter te weten wie ik ben, wat ik wil en hoe ik dit goed kan presenteren. Hierbij hielp het dat Milou goed kan luisteren, de juiste vragen weet te stellen en me heeft geholpen om te blijven focussen op mijn doel. Dit gaf me energie en ik heb ook mijn doel bereikt: ik ben aangenomen voor een opleidingsplaats!

Laura Molenaar

– AIOS Ziekenhuisfarmacie

coaching

Met haar praktische adviezen heeft ze mij geholpen om het beste in mezelf naar boven te halen en daar meer voldoening uit te halen.

Milou is een hele fijne coach. Ze stelt goede vragen waardoor je jezelf traint in het relativeren van moeilijke situaties. Haar positieve houding is aanstekelijk! Ze begrijpt waar je als arts-assistent mee te maken krijgt op de werkvloer. Met haar praktische adviezen heeft ze mij geholpen om het beste in mezelf naar boven te halen en daar meer voldoening uit te halen.

Arts Assistent

– Interne Geneeskunde

workshops

Leuk om tijdens de workshop ook ervaringen met elkaar te delen zo kom je erachter dat mensen vaak tegen dezelfde obstakels aanlopen en dezelfde onzekerheden ervaren. Het is waardevol om te horen hoe een ander daar mee omgaat

“De opdracht met de bus was heel erg leuk, goed om op deze manier stil te staan bij wie bent en hoe je werkt. Daarnaast ook te beseffen dat sommige in eerste instantie negatieve eigenschappen je ook nodig hebt in je bus om verder te komen”.

“De opdracht om over je toekomst en ambities na te denken was lastig maar wel heel leuk om daar een keer bij stil te staan en te beseffen dat we altijd in de waan van de dag zitten en ons soms laten leven”.

“Leuk om tijdens de workshop ook ervaringen met elkaar te delen zo kom je erachter dat mensen vaak tegen dezelfde obstakels aanlopen en dezelfde onzekerheden ervaren. Het is waardevol om te horen hoe een ander daar mee omgaat”.

Deelnemers workshop

– AAV Albert Schweitzer Ziekenhuis

coaching

Ik ben aangenomen!!!!!!!

In een korte zeer stressvolle periode van solliciteren heb je mij geholpen rust te vinden, zodat ik zelfverzekerd het sollicitatiegesprek in kon gaan. Het meest waardevol voor mij was dat je me liet zien waar mijn kwaliteiten liggen en me hielp deze op een heldere manier te formuleren op een manier dat ik het zelf ook echt geloofde (en nog geloof). En die kwaliteiten / competenties haalde je haarfijn uit gesprekken die in mijn beleving alle kanten op gingen, waarin jij de vinger dan precies op de juiste plaats wist te leggen. Het was snel schakelen, omdat de sollicitatieprocedure kort was, maar jij en ook Maarten waren flexibel, waardoor er toch steeds een sessie kon worden gepland, precies op de momenten dat ik het nodig had. Op momenten dat ik het niet kon, werd de planning aangepast – zowel qua tijdstip als qua inhoud – zodat ik er toch echt iets aan had. Het was echt een heel fijn, volledig gepersonaliseerd traject, waar ik los van een succesvolle sollicitatie ook heel veel van meeneem als beginnend specialist. Veel dank voor jullie begeleiding, dit heeft me echt heel erg geholpen! 

Mandy

– Nu werkzaam als specialist met een vaste aanstelling in Den Haag

coaching

Arts en Balans geeft artsen unieke handvatten om een betere werk-privé balans te creëren in drukke tijden.

Arts en Balans geeft artsen unieke handvatten om een betere werk-privé balans te creëren in drukke tijden. Uit onze enquête blijkt dat 1 op de 4 jonge artsen last heeft van burn-out klachten, 25% heeft wel eens getwijfeld of het artsenvak wel iets voor hem of haar is. En dat terwijl de bevlogenheid en passie voor het vak onverminderd hoog is. Tijd voor actie dus. Wil je praktische tips en jezelf beter leren kennen door hands-on oefeningen, dan moet je bij Maarten en Milou zijn. Zij helpen je om balans te krijgen, kies de golven niet alleen tijdens surfen! 

Anne Koppelaar

– AIOS Cardiologie en voorzitter De Jonge Specialist

coaching

Milou geeft concrete tips en stelt zinnige vragen over balans in je leven, iets dat voor mij een positief effect had en nog steeds heeft op zowel mijn werk- als privéleven.

Ik heb de 1-op-1 coaching gevolgd in een periode waarin ik het rustiger had. Dat was heel prettig omdat ik de tijd en energie had om te reflecteren op wat we bespraken. Milou geeft concrete tips en stelt zinnige vragen over balans in je leven, iets dat voor mij een positief effect had en nog steeds heeft op zowel mijn werk- als privéleven.

Annemarth Kanis

– HAIO

coaching

Ik vind haar een hele fijne coach omdat gesprekken met haar voelen alsof er een frisse wind door mijn hoofd waait…

Milou is mijn coach al sinds ik startte als ANIOS, tot nu, alweer halverwege mijn opleiding. Ik vind haar een hele fijne coach omdat gesprekken met haar voelen alsof er een frisse wind door mijn hoofd waait die de dingen die ik eigenlijk al wist, netjes ordent.  Het wordt duidelijker welke vervolgstappen ik het best kan ondernemen om de gewenste resultaten te boeken binnen mijn opleiding en leven.

Diana Verboom

AIOS Interne Geneeskunde

Scroll naar boven