Referenties

workshops

Maarten en Milou creëerden een open sfeer tijdens de bijeenkomst en brachten een goede energie mee de bijeenkomst in.

De praktische opdrachten leverden goede gesprekken op tussen arts-assistenten en medisch specialisten en veel herkenbaarheid. We kregen van deelnemers terug dat het hen prikkelden om na te denken over keuzes in het werk en in hun werk-privé balans. De voorbereidingen verliepen soepel waarbij Maarten en Milou ervoor open stonden om ook een van onze AIOS een rol te geven in het programma. We hebben dus ruimte ervaren om het programma toe te splitsen op onze wensen en context.

Raisa van Winden

– Reinier de Graaf ziekenhuis

coaching

Als beginnend arts vind ik het belangrijk om een goede basis te creëren voor de rest van mijn loopbaan. Dankzij de coaching van Milou heb ik mijzelf nog beter leren kennen; zowel mijn sterke punten als mijn valkuilen.

Ik ben mij bewuster van bepaalde gedachte patronen achter mijn acties. Daarbij stelt Milou prikkelende vragen, waardoor je inzichten krijgt die ik alleen nooit had ontdekt. Daarnaast neem je je tijd verdeling en prioriteiten onder de loep. Verder krijg je praktische tips en tools voor meer zelfvertrouwen, meer balans en betere relaties. De coaching heeft mij dus niet alleen geholpen in mijn werk, maar ook op vlak van persoonlijke ontwikkeling, relaties en alles daaromheen.

Annouk Bruggeman

– ANIOS SEH

coaching

Milou stelde mij vragen waarvan ik wist dat ik er over na zou moeten denken maar waarvoor ik nooit echt de tijd heb genomen.

Vandaag mocht ik met Milou aan de slag in een coachsessie waar we het over mijn doelen hadden op de korte termijn maar ook over mijn kernwaarden; wat is nu belangrijk in het leven en leef je naar je prioriteiten. Milou stelde mij vragen waarvan ik wist dat ik er over na zou moeten denken maar waarvoor ik nooit echt de tijd heb genomen. Na een uur had heb ik samen met Milou een aantal haalbare plannen/stappen bedacht om mijn doelen op langere termijn te kunnen bereiken en ook een aantal huiswerkopdrachten om verder te kijken waar ik voor sta en wat er bij die kernwaarde past.

“Dokter in Spe”

– ANIOS Interne Geneeskunde Lucy van Werkhoven

coaching

Onlangs bij een sollicitatiegesprek hingen de interviewers aan mijn lippen over mijn ervaringen. Ik voelde me 100% in control en was volledig autonoom en authentiek.

Nadat ik onverwacht mijn opleidingsplek verloor zat ik in zak en as. Boos, was ik, op de (medische) wereld. Verdrietig en teleurgesteld. Ik had alle plezier in mijn werk en het vertrouwen in mijn eigen kunnen verloren. Maarten en Milou hebben mij in de 1-op-1 sessies en het middels Persoonlijk Leiderschapstraject op een enorme behulpzame en begripvolle manier door deze tegenslag heen gecoacht. Waar ik dacht dat ik mezelf kende, kwam ik erachter wat werkelijk mijn kernwaarden, talenten en valkuilen zijn. Elke dag heb ik baat bij wat ik over mezelf heb geleerd.

Onlangs bij een sollicitatiegesprek hingen de interviewers aan mijn lippen over mijn ervaringen. Ik voelde me 100% in control en was volledig autonoom en authentiek. Mijn interviewers geloofden mij, want wat ik vertelde was écht. Niets naar de mond praten of gissen naar een gewenst antwoord. Ik bruis opnieuw van energie en ik kies zonder schuldgevoel waaraan ik die kostbare energie besteed. Ik ben weer trots om mezelf te zijn en ik ben ervan overtuigd dat coaching bij ArtsInBalans voor iedere (jonge) dokter van onschatbare waarde is.

En die nieuwe opleidingsplek? IN THE POCKET!

Nikki Treskes

– (soon to be) AIOS anesthesiologie

workshops

Leuke interactieve workshop waarbij je even ‘gedwongen’ (in positieve zin) wordt om over jezelf en je doelen na te denken zonder dat het zweverig is.

Leuke interactieve workshop waarbij je even ‘gedwongen’ (in positieve zin) wordt om over jezelf en je doelen na te denken zonder dat het zweverig is. Leuk om tijdens de workshop ook ervaringen met elkaar te delen zo kom je erachter dat mensen vaak tegen dezelfde obstakels aanlopen en dezelfde onzekerheden ervaren. Het is waardevol om te horen hoe een ander daar mee omgaat.

Rosa

– Bestuurslid AAV Albert Schweitzer Ziekenhuis

coaching

Tijdens het coachingstraject werd op een prettige en veilige manier stilgestaan bij mijn sterke kanten en valkuilen, persoonlijkheid en dromen.

Tijdens het coachingstraject werd op een prettige en veilige manier stilgestaan bij mijn sterke kanten en valkuilen, persoonlijkheid en dromen. Door scherpe vragen en gedachte-oefeningen helpt Milou je structuur aan te brengen in je eigen denken en helpt oude patronen te doorbreken. Op een hele nuchtere en pragmatische manier kun je in relatief korte tijd enorme sprongen maken in je persoonlijke ontwikkeling. Het heeft me tot nu toe veel rust, vertrouwen en weer plezier in m’n werk opgeleverd. Ik zou het alle artsen aanraden.

Wendy van der Wekken

– AIOS Interne Geneeskunde

workshops

Milou is een fantastische coach en zorgt ervoor dat je even kan stilstaan om te reflecteren, juist in een periode waarin je veel druk(te) ervaart. Maarten vult haar goed aan met kennis uit de praktijk. Kortom, echt een aanrader!

Vorige week heeft Arts in Balans voor de Arts Assistenten Vereniging vanuit het Erasmus MC een (digitale) workshop over persoonlijk leiderschap gegeven. Vanuit jonge artsen is hier veel behoefte aan, dat bleek wel aan het feit dat er meer dan 75 aanmeldingen waren! Milou en Maarten hebben ons op een interactieve manier meegenomen in hun 3 stappenplan, van denken naar doen! Zo werd tijd gemaakt voor zelfreflectie; welke arts ben ik en wil ik zijn? Hoe krijg ik mijn batterijtjes opgeladen? En hoe zorg ik ervoor dat ik de mindset krijg van een specialist? Milou is een fantastische coach en zorgt ervoor dat je even kan stilstaan om te reflecteren, juist in een periode waarin je veel druk(te) ervaart. Maarten vult haar goed aan met kennis uit de praktijk. Kortom, echt een aanrader!

Voorzitter

– Arts-assistenten vereniging Erasmus MC

coaching

Met haar praktische adviezen heeft ze mij geholpen om het beste in mezelf naar boven te halen en daar meer voldoening uit te halen.

Milou is een hele fijne coach. Ze stelt goede vragen waardoor je jezelf traint in het relativeren van moeilijke situaties. Haar positieve houding is aanstekelijk! Ze begrijpt waar je als arts-assistent mee te maken krijgt op de werkvloer. Met haar praktische adviezen heeft ze mij geholpen om het beste in mezelf naar boven te halen en daar meer voldoening uit te halen.

Arts Assistent

– Interne Geneeskunde

workshops

Leuk om tijdens de workshop ook ervaringen met elkaar te delen zo kom je erachter dat mensen vaak tegen dezelfde obstakels aanlopen en dezelfde onzekerheden ervaren. Het is waardevol om te horen hoe een ander daar mee omgaat

Deelnemers workshop AAV Albert Schweitzer Ziekenhuis: 

“De opdracht met de bus was heel erg leuk, goed om op deze manier stil te staan bij wie bent en hoe je werkt. Daarnaast ook te beseffen dat sommige in eerste instantie negatieve eigenschappen je ook nodig hebt in je bus om verder te komen”.

“De opdracht om over je toekomst en ambities na te denken was lastig maar wel heel leuk om daar een keer bij stil te staan en te beseffen dat we altijd in de waan van de dag zitten en ons soms laten leven”.

“Leuk om tijdens de workshop ook ervaringen met elkaar te delen zo kom je erachter dat mensen vaak tegen dezelfde obstakels aanlopen en dezelfde onzekerheden ervaren. Het is waardevol om te horen hoe een ander daar mee omgaat”.

Deelnemers workshop

– AAV Albert Schweitzer Ziekenhuis

coaching

Ze is scherp, met haar volle aandacht aanwezig en ze gooit er af en toe een knipoog in, waardoor gesprekken ook luchtig blijven.

Milou is een fantastische coach. Je voelt direct dat alles welkom is bij haar. Ze is scherp, met haar volle aandacht aanwezig en ze gooit er af en toe een knipoog in, waardoor gesprekken ook luchtig blijven. Milou stelt onwijs goede vragen, die me telkens weer een laagje dieper brachten! Ze maakt de vertaalslag naar praktische stappen, waardoor je er ook echt wat mee kan.

Janneke van Oorsouw

– Ondernemerscoach

Scroll naar boven