Over ons

Lange dagen, korte nachten

Een aantal jaar geleden sleepte ik mezelf buiten adem door het Vondelpark. Daar stond ik dan, in de bloei van mijn leven. Milou, nog geen 30 jaar. Ik ben hartstikke sportief en houd van hardlopen, maar het ging niet. Ik kreeg mijn ene been niet meer voor de andere, mijn lijf zei; “stop”.

Ik combineerde twee studies, liep halve marathons, zat in besturen en commissies, onderhield een grote vriendenkring, zocht tussendoor naar ware liefde en vloog wekelijks voor mijn werk de halve wereld over. Lange dagen, korte nachten. Zodra een afspraak met een vriendin niet doorging, was ik stiekem opgelucht.

maarten van arts in balans
milou van arts in balans

Ziekmelden deed ik niet aan

Ziekmelden deed ik niet aan, vakanties nam ik alleen op zodra mijn leidinggevende me daartoe dwong. Ik hechtte veel waarde aan wat anderen van mij vonden en had voor mijn gevoel altijd tijd tekort. Voor spontaniteit of ‘even niks’ had ik geen tijd. Ik zat in mijn Hogesnelheidstrein en voelde mijn moeheid niet, of… wilde ik deze niet voelen? Alles onder controle, ik huilde toch nooit? Ergens wilde ik wel graag van mijn eigen sneltrein- struisvogel beleid af, maar om dat (structureel) te onderzoeken en veranderen, daar bleef ik liever van weg.

Als een uitje afgepeld

In deze periode leerde ik dat kwetsbaarheid krachtig is, dat hulp vragen geen zwakte is en dat grenzen aangeven noodzakelijk is voor geluk en succes. Ik leerde noodgedwongen mijn eigen mentale en fysieke grenzen kennen. Ik merkte dat ik ambitieuze doelen bereiken fijn vind, maar niet ten koste van alles en iedereen. Tegenwoordig versnel ik, juist door regelmatig te vertragen. ‘Balans’ werd mijn doel.

Bij Coolblue kreeg ik een unieke kans om leiderschaps- en talentontwikkeling op de kaart te zetten en ik werd de persoonlijke coach voor het managementteam. Zelf mocht ik een intensieve coachopleiding volgen. Ik werd als een uitje afgepeld. Niet makkelijk, wel een doorbraak. Ik pakte het hardlopen weer op en liep de Rotterdam Marathon met 28 graden. Weliswaar net voor de bezemwagen uit, maar toch.

Australië en Arts in Balans

Die ware liefde vond ik ook. We verloofden ons tijdens een van onze verre surfreizen in Australië.

Tijdens de eerste Covid- 19 golf wilden we artsen begeleiden in deze hectische tijd, zodat zij hun werkplezier en bevlogenheid niet zouden verliezen door de (extra) hoge werkdruk. Middels een appje in een vriendengroep boden we vrijblijvende coachgesprekken aan. Zo richtte ik samen met Maarten, die zelf acute internist en fellow IC is, Arts in Balans op.

medisch solliciteren
medisch solliciteren

Onze visie

We zien dat artsen trots zijn op hun vak en niet willen klagen. Maarten is zelf arts en met veel artsen in de bekendenkring hebben we de strijd om een opleidingsplek, de vermoeidheid na een lang dienstenblok, maar zeker ook de passie voor het vak, allemaal van dichtbij gezien. We begrijpen dat, ondanks de uitdagingen, dokter één van de mooiste beroepen is.

Het doel van Arts in Balans is om persoonlijke groei van artsen te versnellen, zodat ze goed presteren vanuit vertrouwen en met plezier. Omdat we onze kennis over mentale en fysieke gezondheid op een unieke manier bundelen in de Arts in Balans formule, hebben we al honderden artsen mogen begeleiden naar balans in hun drukke leven. Zodat ze naast goed presteren, ook genieten van het leven. We zijn ervan overtuigd dat iedereen weer kan voelen waarom je ook alweer dokter wilde worden.

De combinatie van het leveren van goede patiëntenzorg en je staande houden in een complexe, dynamische ziekenhuisomgeving is veeleisend. Zeker als je daarnaast ook nog een leuke partner, ouder en vriend(in) wilt zijn en af en toe tijd voor jezelf wilt hebben.

We gunnen artsen dat ze zich niet over de kop werken, hun baan niet (onnodig) opzeggen of hun relatie laten sneuvelen, als dat niet hoeft.

Op naar duurzame balans in de zorg!

Als je ons langer zou kennen,
zou je dit over ons weten

Herken je iets van jezelf?
We zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Plan vrijblijvend een proefsessie in, om te kijken of begeleiding bij Arts in Balans iets voor je is.

Scroll naar boven