Coaching voor artsen
Klaar voor meer balans in je drukke leven?
Arts zijn is wat je wilt. Je hebt jaren geïnvesteerd om te komen waar je nu staat. Ergens weet je wel dat je goed bent in je vak, maar de eisen lijken steeds verder op te stapelen. Naast patiëntenzorg wordt er verwacht dat je onderzoek doet, onderwijs geeft, managementervaring opdoet en deelneemt aan commissies. Je wilt ook nog een flexibele collega zijn, die een dienst overneemt. Je privéleven staat steeds vaker onder druk. Na een hectische dienst waarin je de hele dag hebt gezorgd voor je patiënten, heb je thuis nog maar weinig energie over.
De hoop dat het binnenkort rustiger wordt, heb je bijna opgegeven. Wij begrijpen deze uitdagingen als geen ander. Onze coaching is speciaal ontwikkeld voor en door artsen, van basisarts tot specialist. We zorgen dat je met heel je hart goede zorg levert, die betrokken collega blijft, maar niet ten koste van alles. Zodat jij ook geniet van het leven buiten de ziekenhuisdeuren.
Wij bieden elke arts in Nederland één gratis coachgesprek aan. Je krijgt persoonlijke tips die je direct kan toepassen. Samen zorgen we ervoor dat jij weer voelt waarom je zo graag arts wilde worden en ontspannen geniet van je privé leven, zonder jezelf voorbij te lopen.
Benieuwd óf en hoe we jou het beste kunnen helpen? Heb je vragen of twijfel je ergens over? Laten we een digitale kop koffie drinken!
Herken je dit?
- Werk-privé balans
Arts zijn vind je een prachtig vak, je hebt hard gewerkt om hier te komen. Toch lijkt ‘gewoon’ arts zijn tegenwoordig niet meer genoeg.
Hoe doet die collega dat toch – medisch specialist met allerlei neventaken, een gezin, sporten en ze lijkt alles onder controle te hebben? Dit lijkt echter alleen haalbaar als je verder geen leven hebt. Alsof je moet kiezen en dat wil je niet. Je schiet altijd wel ergens te kort en je dendert maar door. - Imposter syndroom
Hoe langer je als arts werkt, des te vaker twijfel je of je werkelijk goed genoeg bent voor het werk dat je nu doet en de plek die je inmiddels inneemt. Op dit niveau heb je collega’s die nog een stuk sneller en slimmer zijn dan jij. Je zou trots moeten zijn op wat je bereikt hebt – maar wat je vooral voelt, is de druk om bij te blijven. En die twijfel dus. Want misschien is het níet goed genoeg… - Kort lontje
Na een lange werkdag merk je dat je kortaf en prikkelbaar bent. Op werk ben je de hele dag zo zorgzaam geweest voor de patiënten, maar thuis leven jullie langs elkaar heen. Niet uit desinteresse, maar uit pure moeheid. En natuurlijk komt dat weleens tot een clash… echt een gezellige, energieke partner en ouder vind je jezelf heel vaak niet na een drukke dienst. Als je eindelijk tijd voor jezelf hebt, lig je apathisch op de bank door Netflix en social media te scrollen, terwijl je daar eigenlijk ook niet van geniet. - Altijd ‘AAN’ staan
Zelfs in je vrije tijd blijft werk door je hoofd spoken, je controleert je werk e-mail; beantwoord digitale vragen van patiënten; werkt statussen en brieven bij en voor je het weet is de ‘vrije’ avond weer voorbij. Je wordt volledig gecontroleerd door de waan van de dag, je voelt je opgejaagd, alsof je nooit echt rust kunt vinden en op adem kan komen. Zelfs in je vrije tijd lukt het je niet om te ontspannen, want werk blijft continu door je hoofd spoken. Zo blijft er nauwelijks tijd en energie over voor dingen en mensen om je heen, laat staan voor jezelf. - Toename administratieve taken
De overvloed aan bureaucratie en administratieve taken zorgt ervoor dat je steeds minder kunt doen wat je echt voldoening geeft: het verlenen van goede zorg aan patiënten. Je wilt niet de persoon zijn die altijd klaagt, dus je houd je mond en je gaat door, maar diep van binnen heb je het gevoel alsof je vastzit. Langzaam begin je het plezier in je vak te verliezen, terwijl je dit eigenlijk het allerleukste vind om te doen.
Met hard werken is niets mis
De verleiding is dan ook groot om gewoon door te gaan. Maar eerlijk gezegd denk je al veel te lang: ‘Het wordt binnenkort vast rustiger’.
Geloof je zelf nog dat je het kunt volhouden zoals het nu gaat?
Je bent nu nog niet zo ver dat je je dierbaren echt tekort doet. Het lukt je nog om een loyale, prettige collega te zijn en onnodige fouten te voorkomen in je werk.
Zullen we samen voorkomen dat het toch zo ver komt?
Wat anderen zeggen
“Ik ben weer trots om mezelf te zijn en ik ben ervan overtuigd dat coaching bij Arts in Balans voor iedere (jonge) dokter van onschatbare waarde is.”
Nikki Treskes,
AIOS anesthesiologie
“Bij Milou en Maarten van Arts in Balans werd binnen een mum van tijd een coach traject op maat voor mij gemaakt!”
“Het resultaat was er ook naar; ik heb de staf plek van mijn dromen”
Geeske Ernst,
Anesthesioloog
“Op een hele nuchtere en pragmatische manier kun je in relatief korte tijd enorme sprongen maken in je persoonlijke ontwikkeling. Het heeft me tot nu toe veel rust, vertrouwen en weer plezier in m’n werk opgeleverd. Ik zou het alle artsen aanraden.”
Wendy van der Wekken,
Internist-Infectioloog
Claim jouw gratis coachgesprek
Tijdens het coachgesprek maken we kennis met elkaar en krijg je direct
concrete tips mee voor meer zelfvertrouwen en balans.
Investeer nu een half uurtje in jezelf!