Arts zijn is topsport

Klaar voor meer balans in je drukke leven?

Je hebt een veeleisende baan, je houdt van je vak en dit is wat je wilt. Je werkt al jarenlang van mijlpaal naar mijlpaal. Toch vraag je je soms af “hoe houd ik alle ballen in de lucht?”

Wij helpen ambitieuze artsen om meer focus en balans aan te brengen in hun leven. Waardoor ze topprestaties leveren én tegelijkertijd het maximale uit het leven halen.

maarten arts in balans
arts in balans milou

Druk, druk, druk?

Is dit jouw standaard antwoord als mensen vragen hoe het met je gaat?

Voor je gevoel zit je in een hogesnelheidstrein. Hoe houd je je staande, als je ook nog enigszins een leuke partner, ouder en vriend(in) wilt zijn en af en toe tijd voor jezelf wilt hebben? Ergens verlang jij naar meer rust en balans, maar hoe dan?

Onze missie is om zoveel mogelijk artsen hierbij te helpen. Daarom bieden we elke arts in Nederland één gratis coachgesprek (van 30 minuten) aan. Je krijgt persoonlijke tips en merkt daardoor direct verschil.

Onder andere bekend van

Gaat er al veel goed,
maar weet je ook dat er ‘meer’ in zit?

Je bent een arts bij wie al veel goed gaat, kijk hoe ver je al bent gekomen. Maar je weet dat er meer in zit.

Als arts ben je continu oplossingsgericht bezig. Best lastig om vanuit die actiemodus stil te staan bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Toch weet je dat dit nodig is om energiek en met plezier je vak uit te oefenen.

Heb jij soms ook het gevoel dat je wordt geleefd? Je bent niet de enige!

Van de jonge artsen denkt 50% er wel eens aan om te stoppen en iets totaal anders te gaan doen.

De combinatie van het leveren van goede patiëntenzorg en je staande houden in een complexe, dynamische zorgomgeving is veeleisend. Zeker als je daarnaast ook nog een leuke partner, betrokken ouder of vriend(in) wilt zijn. We gunnen artsen dat ze zich niet over de kop werken, hun baan niet (onnodig) opzeggen of hun relatie laten sneuvelen, als dat niet hoeft.

Herkenbaar?

Herken jij er 2 of meer? Tijd voor actie!

Je kunt de golven niet stoppen,
maar je kunt wel leren surfen

Wil je direct aan de slag?
Start hier vandaag nog mee:

Online programma

Voorbereid als Specialist van de Toekomst

In 4 stappen werken aan balans en een ijzersterke mindset.

Vanuit je luie stoel en in je eigen tempo heel gericht aan de slag met je persoonlijke groei en mindset in onze online leeromgeving. De modules zitten vol inspiratie en opdrachten. Na dit programma voel je je energiek, vertrouw je op jezelf, ervaar je meer werkplezier en ben je goed voorbereid als kundige en stressbestendige specialist van de toekomst. Dit programma is ook een goede voorbereiding op een sollicitatie.

Persoonlijke begeleiding

Online programma

1 op 1 Coachtraject

Jouw doelen bereiken en topprestaties neerzetten.

In de coachgesprekken werken we onder andere aan mindset en zelfvertrouwen. Met dit traject laat je niets aan het toeval over, je hebt een stok achter de deur, gaat gericht aan de slag en krijgt professionele 1 op 1 begeleiding. Het resultaat? Je doelen behalen en topprestaties leveren, terwijl je tegelijkertijd meer rust en balans ervaart. 

Wist je dat we jou ook kunnen helpen bij medisch solliciteren?
En dat we programma's maken voor organisaties?

Persoonlijke begeleiding

Online programma

Eerste hulp bij medisch solliciteren

Optimaal voorbereid op één van de belangrijkste gesprekken van je leven.

Wij bereiden jou met veel plezier, betrokkenheid en focus voor op jouw sollicitatie.. Zodat jij zelfverzekerd en met veel vertrouwen die baan binnensleept.

Voor organisaties

Voor organisaties

Met veel energie creëren we een passend programma.

Met meer dan 15 jaar ervaring binnen de zorg en het bedrijfsleven, hebben we veel kennis over mentale en fysieke gezondheid, samenwerken en leiderschap. We worden regelmatig gevraagd voor presentaties, workshops of intervisies.
Boek ons bijvoorbeeld voor (persoonlijk) leiderschapsprogramma’s, workshops, AAV activiteiten, discipline overstijgend onderwijs (DOO’s) of een inspirerende presentatie.

Keuzestress of benieuwd naar een op maat gemaakte oplossing?

Laten we een digitale kop koffie drinken.

Benieuwd óf en hoe we jou het beste kunnen helpen? Heb je vragen of twijfel je ergens over?
Ons doel is zoveel mogelijk artsen helpen, daarom maken wij graag tijd vrij om een digitale kop koffie te drinken en met je mee te denken.

arts in balans
arts in balans surfen

Wie zijn wij?

Wij zijn Maarten en Milou, initiatiefnemers van Arts in Balans.

Maarten is zelf acute internist en fellow intensive care. Milou studeerde aan de Universiteit Utrecht en heeft een master in Bestuur- en Organisatiewetenschappen. Ze heeft tien jaar ervaring in het internationale bedrijfsleven en de zorg op het gebied van gedragsverandering en leiderschapscoaching. Met veel artsen in de bekendenkring hebben we de strijd om een opleidingsplek, de vermoeidheid na een lang dienstenblok, maar zeker ook de passie voor het vak, allemaal van dichtbij gezien. We begrijpen dat, ondanks de uitdagingen, dokter één van de mooiste beroepen is. 

Omdat we onze kennis over mentale en fysieke gezondheid op een unieke manier bundelen in de Arts in Balans formule, hebben we al duizenden artsen mogen begeleiden naar balans in hun drukke leven. Zodat ze naast goed presteren, ook genieten van het leven.

In onze eigen drukke levens zijn we ouders van een zoontje (2021). We doen met plezier ons werk, proberen zoveel mogelijk te sporten en daarnaast ontspannen we graag op en bij het water met vrienden en familie.

Persoonlijke ontwikkeling, daar heeft toch niemand tijd voor?

Grote veranderingen beginnen klein. Kan je echt geen half uurtje tijd maken deze week? Nederlanders zitten gemiddeld 1.5 uur per dag op social media… Let’s go!

Wat anderen zeggen

Ik ben weer trots om mezelf te zijn en ik ben ervan overtuigd dat coaching bij Arts in Balans voor iedere (jonge) dokter van onschatbare waarde is.

“Nadat ik onverwacht mijn opleidingsplek verloor zat ik in zak en as. Boos, was ik, op de (medische) wereld. Ik had alle plezier in mijn werk en het vertrouwen in mijn eigen kunnen verloren. Maarten en Milou hebben mij op een enorme behulpzame en begripvolle manier door deze tegenslag heen gecoacht. Waar ik dacht dat ik mezelf kende, kwam ik erachter wat werkelijk mijn kernwaarden, talenten en valkuilen zijn. Elke dag heb ik baat bij wat ik over mezelf heb geleerd.

Nikki Treskes,
AIOS anesthesiologie

Het resultaat was er ook naar; ik heb de staf plek van mijn dromen!

Bij Milou en Maarten van Arts in Balans werd binnen een mum van tijd een coach traject op maat voor mij gemaakt! De gesprekken met Milou gaven mij mooie persoonlijke inzichten en het vertrouwen om woorden te geven aan mijn kwaliteiten. Maarten stoomde mij klaar voor het gesprek waardoor ik er met vertrouwen in ging!
En heel belangrijk, allemaal op een relaxte manier en lekker “to the point”.

Het resultaat was er ook naar; ik heb de staf plek van mijn dromen

Geeske Ernst,
Anesthesioloog

Op een hele nuchtere en pragmatische manier kun je in relatief korte tijd enorme sprongen maken in je persoonlijke ontwikkeling. Het heeft me tot nu toe veel rust, vertrouwen en weer plezier in m’n werk opgeleverd. Ik zou het alle artsen aanraden.

Tijdens het coachingstraject werd op een prettige en veilige manier stilgestaan bij mijn sterke kanten en valkuilen, persoonlijkheid en dromen. Door scherpe vragen en gedachte-oefeningen helpt Milou je structuur aan te brengen in je eigen denken en helpt oude patronen te doorbreken. Op een hele nuchtere en pragmatische manier kun je in relatief korte tijd enorme sprongen maken in je persoonlijke ontwikkeling. Het heeft me tot nu toe veel rust, vertrouwen en weer plezier in m’n werk opgeleverd. Ik zou het alle artsen aanraden

Wendy van der Wekken,
AIOS Interne Geneeskunde

Claim jouw gratis coachgesprek met Milou

Tijdens het kennismakingsgesprek denken we met jou mee.
We maken kennis en je krijgt direct een aantal concrete tips.

Scroll naar boven